FAO

A munkaerőpiacon való érvényesülés nehézségeire tekintettel egyre több nő választja a vállalkozói létet jövedelemszerzés és önmegvalósítás céljából. A nők nehezen tudják felvenni a versenyt a férfiakkal abban, hogy magabiztosabbnak, rátermettebbnek tűnjenek, és ezt a hátrányukat a nők képzéssel, tanulással és ezen alapuló sikeres munkahelyi pályafutással igyekeznek kiegyenlíteni. A vállalkozónők az érvényesüléshez ezért általában jóval magasabb szintű oktatásban részesülnek a lakossági átlagnál.

A Magyar Női Unió Egyesület az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetével (FAO) együttműködésben az egyéni vagy társas vállalkozás beindításában gondolkozó nőknek a képzésekre való fogékonyságát kihasználva állított össze egy gyakorlati tanácsokat tartalmazó kiadványt és egy online oktatási platformot, amelyek abban segítik őket, hogy személyes életpályatervezésen keresztül tisztába jöjjenek saját erősségeikkel és erőforrásaikkal, másrészről pedig megismerjék a vállalkozáshoz szükséges alapkészségeket és követelményeket, a vállalkozási ötlet kidolgozásának, a vállalkozásindításnak és működtetésnek, az ügyfélmenedzsmentnek, a marketingnek és még számos hasznos vállalkozásfejlesztési területnek a fortélyait.

Olyan útravalót szeretnénk nyújtani a gazdálkodónők és a leendő mezőgazdasági vállalkozónők számára, amely végigvezeti őket a vállalkozási ötlettől a megvalósításig, ízelítőt nyújtva az ehhez jelenleg rendelkezésre álló finanszírozási forrásokból is.

Online oktatási platform: belépés

Gyakorlati tanácsok a mezőgazdaságban tevékenykedő kezdő és tapasztalt vállalkozónők számára: magyar, angol

Szechenyi2020_logo