Szerződés száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00009

Projekt címe: Térségi Család és KarrierPONT Tolnán és a tolnai járásban

 

Támogatást igénylő neve: Tolnai Polgármesteri Hivatal

Konzorciumi tag neve: Magyar Női Unió Egyesület

Szerződött támogatás összege: 183.085.532 Ft

A támogatás mértéke: 100%

Projekt megvalósítás kezdő időpontja: 2018.01.15.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.01.14.

 

Jelen projekttel egy olyan komplex tevékenység és programsorozatot kívánunk megvalósítani a Tolnai Polgármesteri Hivatal vezette konzorcium által, amely Tolnán és a tolnai járásban megnyugtató módon tudja kezelni az alábbi problémákat:

  • A tolnai járásban a mai napig jelentős az eltérés a nők és férfiak foglalkoztatottságának tekintetében, olyan szakmák esetén is, amelyek univerzális jellegűek.
  • A térségben a legnagyobb foglalkoztatók ritkán alkalmazzák azokat az atipikus foglalkoztatási formákat, amelyeket a munka törvénykönyvének legutóbbi módosítása már nevesít is.
  • A gyermekmegőrzés, gyermekelhelyezés folyamatos probléma a női munkavállalók tekintetében, amely hatással van a gyermekvállalásra, családi életre.
  • A népességcsökkenés elvándorlás egyik meghatározó társadalmi-gazdasági oka a demográfiain túl, hogy a lakosság jelentős része nem lát megélhetési potenciált a térségben. Ez hatással van természetesen a gyermekvállalásra is.
  • Fontos tényező az információ hiány is. Sokan azért nem alapítanak családot, mert összeegyeztethetetlennek tartják a munkával. Sok családos pedig azért nem vállal munkát, mert bár szeretne, de nem lát lehetőséget, nem ismeri a rugalmas szervezet adta lehetőségeket, nem tudja megoldani a gyermekmegőrzést, valamint úgy látja, hogy munka mellett nem tud elegendő figyelmet fordítani a családra.

A projekt kísérletet tesz arra, hogy felvázolja az itt élő családok, kisgyermekes anyukák, a munkapiacra visszatérő nők vagy akár családalapítás előtt álló fiatalok számára a választás lehetőségét: aki család mellett dolgozni szeretne, az ne gondolja azt, hogy összeegyeztethetetlen, aki pedig munka mellett a családalapításon gondolkodik, azt ne gyötörjék azok a sztereotípiák, hogy ez lehetetlen.

 

További információ: www.tolnaicsakpont.hu