Az eseményen részt vett és beszédet mondott dr. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Tóth Edina, Európai Parlamenti képviselő, Dr. Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Dr. Beneda Attila, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára és természetesen a szervezők közül Király Nóra, a FICSAK alapítója, az Igazságügyi Minisztérium miniszteri megbízottja és Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke is. Központi téma volt az Európában és az itthon élő nők helyzete közösségeinkben, megbecsülésük és biztonságuk. Az ünnepi köszöntéseken túl "Értékőrzők - mit adnak a magyar nők Európának?" címmel kerekasztal beszélgetésre is sor került.
Tóth Edina beszédében kiemelte, hogy az európai migráció következtében a nők helyzete egyre nehezebb, de szerencsére Magyarországon a kormánynak és a civil szervezetek összefogásának köszönhetően nagyobb biztonságban lehetnek a hazánkban élő nők. Dr. Simicskó István a változások mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a nők ma is a család összetartó ereje. A kormány célja az esélyegyenlőség növelése a nők és a gyermekvállalás támogatásával.
Király Nóra a nők biztonsághoz való jogát emelte ki, Batthyány-Schmidt Margit pedig az együttműködés és az edukáció fontosságát hangsúlyozta.
 
Szechenyi2020_logo