Tevékenységünk

A Magyar Női Unió fontosnak tartja a családi asztalokra kerülő élelmiszerek biztonságát és minőségét. Épp ezért az információáramlás segítése végett többek között sajtóközleményt is adott ki 2015. március 15- én, felhívva a figyelmet a quinoa termesztésének előnyeire.

Quinoa (ejtsd kinoa)

Dél-Amerikában honos növény, mely azonban mivel kiválóan alkalmazkodik az időjárási viszontagságokhoz, itthon is termeszthető. Gluténmentes, illetve olyan teljes értékű fehérjetartalommal rendelkezik, melyben megtalálható 9 aminósav, melyet a szervezet önmaga nem képes előállítani. A fehér változata a legelterjedtebb, de vörös és édeskés fekete változata szintén ismert. Alapvetően semleges íze miatt alkalmas bármely ételben a rizs helyettesítésére, de használható kenyér, tésztafélék, sütemények sütésére is.

Az élelmiszerminőség alatt a tápérték mellett az élvezeti érték is fontos. Célunk, hogy felhívjuk arra a figyelmet, hogy az élelmiszerbiztonság és az élelmiszerminőség is közös felelősség, mind a termelők, a feldolgozók, a forgalmazók, a fogyasztók és a kormány oldaláról. A fogyasztók részéről fontos a megfelelő információszerzés, a tudatos vásárlói döntés, az élelmiszer megfelelő tárolása, elkészítése és a fogyasztói érdekképviselet, ebben szeretne a Magyar Női Unió segítségére lenni a családanyáknak.