A Syngenta és az ELO (European Landowners’ Organization) szervezésében került sor szintén Brüsszelben, 2016. 03. 22-én a 9. FFA – Forum for the Future of Agriculture – konferenciára is, mely az egyik legnívósabb éves rendezvény, ami a mezőgazdaság fenntartható fejlesztésével foglalkozik, európai és világszinten is.

Az aznapi sajnálatos, újabb terrortámadás tükrében még fontosabb, hogy mindenki a saját területén törekedjen megtenni mindent, amit csak tud, társadalmi és egyéni felelősségvállalás teljes tudatában a jelen és jövő generációinak békés, nyugodt jövőjéért.

A mezőgazdasági modell gyakorlati kérdéseivel, a társadalmi változások hatásaival, és az innovatív vezetői szemlélet fontosságával kapcsolatban rendezett konferencián olyan neves szakemberek vettek részt, mint például;

José Graziano da Silva, Director General, Un Food and Agricultural Organisation

Phil Hogan, European Commissioner for Agriculture and Rural Development

Professor Jeffrey Sachs, Director of The Earth Institute, Columbia University

Achim Steiner, United National Environmental Programme Excecutive Director and Under Secretary General of the United Nations (UN)

A mai, terrortámadásokkal sújtott, túlnépesedéssel és elöregedéssel küzdő világban mindinkább előtérbe kell kerülnie és fontossá kell válnia a társadalmi felelősségvállalásnak, a tudatos életvitel megteremtésének és összefogásnak a fenntartható jövőért.

A Magyar Női Unió őszinte együttérzéséről szeretné biztosítani a 2016. 03. 22-i terrortámadás áldozatainak családjait és minél hamarabbi felépülést kíván a magyar sebesült kormánytisztviselőknek.