…egy vérbeli nő pedig nem hadakozik a férfiakkal.

Tisztelik egymást, szeretik, segítik, mert a másik nem boldogsága az övék is. Mindegy, hogy fiatalok vagy idősebbek, vannak-e közös gyerekeik vagy sem. Egymásba karolnak és érezve egymás szívverését menetelnek ezen a rövid emberöltőnyi úton tovább.

A Magyar Női Unió egy ilyen világról álmodik! Ahol mindenki úgy élheti le életét, ahogyan ő szeretné: legyen benne akár gyermek, karrier, meleg otthon, esetleg mindahány. Utód nélkül sokunknak szegényesebb lenne a világ, de olyanok is akadnak közöttünk, akiknek mindez különböző okokból nem jön össze vagy másként döntenek.

Egy biztos: a 21. század nőtársadalma már nem ugyanolyan, mint nagyanyáinké volt. Tanultunk, sok esetben többet mint a szüleink, és az egyetemeken arra senki sem készített fel minket, hogy így is hatalmas hátránnyal indulunk majd az életben a férfiakkal szemben. Bevalljuk: ez szül némi csalódást.

De semmi baj, nem haragoskodunk, hiszen a véresszájúság nem illik az ősi szeretetet megtestesítő mivoltunkhoz. Csak finoman mondjuk el a véleményünk, amit jó lenne ha vezető politikusaink, főnökeink, munkaadóink, férjeink és társaink is meghallanának. Már csak a saját érdekükben is.

Hiszen a természetes változás és fejlődés útjába senki sem állhat, erőszakkal meg pláne nem. Az egyre sokasodó többség óhaja ellen nincs gyógyszer…

mnunio.hu
Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület