Ismét első alelnökének választotta Batthyány-Schmidt Margitot a COPA Női Munkacsoportja. A Magyar Női Unió (MNU) elnökének az egyéni gazdálkodók legbefolyásosabb európai szintű érdekképviseletében a megbízatása újabb 2 évre szól, miközben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara delegáltjaként dolgozhat.

Újraválasztását Batthyány-Schmidt Margit hatalmas elismerésnek tartja, hiszen a mostani voksoláson a lobbi tevékenysége mellett már az eddig végzett munkáját is értékelte a testület. Hangsúlyozta: a továbbiakban is minden erejével azon dolgozik majd, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítse és megkönnyítse a nők, ezen belül is természetesen a vidékiek életét. Az MNU elnöke megtisztelőnek nevezte az európai közösség bizalmát és reméli, hogy ötleteit és tanácsait nemcsak ők, de a döntéshozók közül is egyre többen meghallgatják, megfogadják majd. Batthyány-Schmidt Margit szerint a teendőket a nők anyagi biztonságának a felkarolásával kell folytatni, hiszen sokaknak nincs bejelentett állásuk, nem jutnak elegendő pénzhez, arról nem is beszélve, hogy 2015-ben már ideje lenne az “ugyanazért a munkáért
ugyanannyi fizetést” elvét is szem előtt tartani.
A COPA Női Munkacsoportjának elnöke a holland Willemien Koning-Hoeve lett. A bizottság további tagjai 2015 és 2017 között a belga Marianne Streel és Jola Leonczyk, valamint a holland Francesca Gironi.

mnunio.hu

Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület
2015. október 15., csütörtök 14:34

A Magyar Női Unió Egyesület közleménye

Nincsenek városok vidék nélkül és egy férfi sincs nő nélkül – hirdeti a Magyar Női Unió (MNU).

Minden tiszteletem a vidéki nőké, akik a nehézségek közepette is asztalunkra helyezik az ételt és harmóniában élnek a természettel – hangsúlyozta az MNU elnöke az egyesület határokon átívelő konferenciáján Kecskeméten.

A Vidéki Nők Nemzetközi Napja alkalmából szervezett rendezvényen Batthyány-Schmidt Margit kiemelte, hogy talán nem véletlenül tartjuk ezt az ünnepet egy nappal az Élelmezési Világnap előtt, amely az éhezés elleni küzdelemről szól. Sokak nélkülöznek a világban, és nemcsak a fejlődő országokban, de itt Európában sem jut mindenkinek az asztalára étel, vagy ha jut is, nem egészséges –tette hozzá az MNU vezetője.

A nők sokat tehetnek azért, hogy ennivalóval és legfőképpen biztonságos élelmiszerrel lássák el a családot. Többségében azonban mégiscsak a döntéshozók feladata az egyes országok és a világ élelmiszerproblémáinak a megoldása – hívta fel a figyelmet az MNU első embere.

Batthyány-Schmidt Margit szerint az is világméretű szabályozást igényel, hogy mindezen célok elérése ne torkolljon erőszakba. A humanitárius segítségnyújtás lehetőségével élve meg kell akadályozni, hogy az ivóvízért, az élelemért és a területekért folytatott küzdelem háborúkhoz vezessen. Ezen a területen is a férfiak a nőkkel karöltve tehetnek a legtöbbet – fűzte hozzá az MNU elnöke.
mnunio.hu

Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület