A Magyar Női Unió Egyesület közleménye

Újra bizalmat szavaztak az MNU elnökének Brüsszelben. Ismét első alelnökének választotta Batthyány-Schmidt Margitot a COPA Női Munkacsoportja. A Magyar Női Unió (MNU) elnökének az egyéni gazdálkodók legbefolyásosabb európai szintű érdekképviseletében a megbízatása újabb 2 évre szól, miközben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara delegáltjaként dolgozhat.

Újraválasztását Batthyány-Schmidt Margit hatalmas elismerésnek tartja, hiszen a mostani voksoláson a lobbi tevékenysége mellett már az eddig végzett munkáját is értékelte a testület. Hangsúlyozta: a továbbiakban is minden erejével azon dolgozik majd, hogy a lehető legtöbb eszközzel segítse és megkönnyítse a nők, ezen belül is természetesen a vidékiek életét. Az MNU elnöke megtisztelőnek nevezte az európai közösség bizalmát és reméli, hogy ötleteit és tanácsait nemcsak ők, de a döntéshozók közül is egyre többen meghallgatják, megfogadják majd. Batthyány-Schmidt Margit szerint a teendőket a nők anyagi biztonságának a felkarolásával kell folytatni, hiszen sokaknak nincs bejelentett állásuk, nem jutnak elegendő pénzhez, arról nem is beszélve, hogy 2015-ben már ideje lenne az “ugyanazért a munkáért
ugyanannyi fizetést” elvét is szem előtt tartani.
A COPA Női Munkacsoportjának elnöke a holland Willemien Koning-Hoeve lett. A bizottság további tagjai 2015 és 2017 között a belga Marianne Streel és Jola Leonczyk, valamint a holland Francesca Gironi.

mnunio.hu

Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület