Nincsenek városok vidék nélkül és egy férfi sincs nő nélkül – hirdeti a Magyar Női Unió (MNU)

Minden tiszteletem a vidéki nőké, akik a nehézségek közepette is asztalunkra helyezik az ételt és harmóniában élnek a természettel – hangsúlyozta az MNU elnöke az egyesület határokon átívelő konferenciáján Kecskeméten.
A Vidéki Nők Nemzetközi Napja alkalmából szervezett rendezvényen Batthyány-Schmidt Margit kiemelte, hogy talán nem véletlenül tartjuk ezt az ünnepet egy nappal az Élelmezési Világnap előtt, amely az éhezés elleni küzdelemről szól. Sokak nélkülöznek a világban, és nemcsak a fejlődő országokban, de itt Európában sem jut mindenkinek az asztalára étel, vagy nem egészséges –tette hozzá az MNU vezetője.

A nők sokat tehetnek azért, hogy ennivalóval és legfőképpen biztonságos élelmiszerrel lássák el a családot. Többségében azonban mégiscsak a döntéshozók feladata az egyes országok és a világ élelmiszerproblémáinak a megoldása – hívta fel a figyelmet az MNU első embere. Batthyány-Schmidt Margit szerint az is világméretű szabályozást igényel, hogy mindezen célok elérése ne torkolljon erőszakba. A humanitárius segítségnyújtás lehetőségével élve meg kell akadályozni, hogy az ivóvízért, az élelemért és a területekért folytatott küzdelem háborúkhoz vezessen. Ezen a területen is a férfiak a nőkkel karöltve tehetnek a legtöbbet – fűzte hozzá az MNU elnöke.