A Magyar Női Unió Egyesület közleménye

A lehető legtöbb ember számára esélyt kell adni, hogy a föld megműveléséből tisztes megélhetést biztosíthasson magának és a családjának – hangsúlyozta a Magyar Női Unió (MNU) elnöke, az egyesület “Aranyat érő anyaföld” című konferenciáján Budapesten.

Batthyány-Schmidt Margit a Földművelésügyi Minisztériumban megtartott rendezvényen felhívta a figyelmet, hogy a termőföld minden nemzet állampolgárai számára érték, élelmezésünk és megélhetésünk nélkülözhetetlen forrása.

Az MNU elnöke szerint a magyarországi birtokméretek megfelelő arányait illetően nem kell előre számháborúba bocsátkozni. A lényeg, hogy tisztességes döntéssel mindazok lehetőséget kaphassanak a föld megművelésére, akik képesek azt a korszerű követelményeknek megfelelően és hatékonyan tenni. Hasonlóan nem kvótanőkre van szüksége Magyarországnak a politikai döntéshozásban, hanem mindazon hölgyekre, akik szakértelmükkel és tapasztalatukkal hozzájárulhatnak hazánk fejlődéséhez – fűzte hozzá.

Nem érdemlik meg azok a földet, akik minden szakmai alázat nélkül csupán az uniós támogatásra pályáznak, ahogy azok pedig a bársonyszékre nem méltók, akiket döntéseikben nem a választópolgárok iránti tisztelet és szeretet vezérel – szögezte le Batthyány-Schmidt Margit.

Az MNU elnöke üdvözölte a köztársasági elnök azon döntését, hogy az április végén elfogadott földtörvény alkotmányossági normakontrollját kezdeményezte, mert így mindenki számára megnyugtató módon lehetőség nyílik az esetleges aggályok eloszlatására.

Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület