A Szülők napja magyarországi bevezetését javasolja a Magyar Női Unió (MNU). Anyák napján minden tisztelet az édesanyákat övezi és a családapákat is ünnepelhetjük akár külön napon, de a szülők együttes áldozatvállalásának az elismerése, munkájuk egyforma megítélése mégiscsak egy közös Szülők napja bevezetését kívánja.

Az MNU szerint szükség van minden évben legalább egy ünnepre, amely a szülők összetartásának fontosságára hívja fel a figyelmet. Ez nem csak a gyerekek, de az egész társadalom lelki egészségének az érdeke!
A Magyar Női Unió örül, hogy a Családok napja is egyre terjed az országban. Ez azonban a XXI. században korántsem jelenti azt, hogy a gyermekek és a szüleik egy és ugyanazon családban ünnepelnek!
A két nem egymás iránti elismerésének és a kölcsönös tisztelet növekedésének az első számú gesztusa lehetne a Szülők napja bevezetése, amely hosszú távon akár olyan szinten is alkalmas lehet összehozni a feleket, hogy nem is érzik majd szükségét a külön ünnepeknek.
Egy szeretetteljes, egymásra odafigyelő világban az esélyegyenlőség szót el lehetne felejteni. Nem lenne szükség arra, hogy az édesanyák megkülönböztetett szerepét egy külön anyák napja demonstrálja, és végre nem kellene kellemetlenül érezniük magukat azoknak a nőknek sem, akik szerint párjuk ugyanúgy megérdemelné anyák napján az elismerést.
Az MNU minden évben szeretettel köszönti tehát az édesanyákat és legalább ugyanakkora elismeréssel adózik a gyermekeiket tisztességesen nevelő édesapáknak is.

Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület