Az lenne az ideális, ha minden ember évente legalább egy alkalommal távol az otthonától kikapcsolódhatna – hangsúlyozta a Magyar Női Unió (MNU) elnöke az Utazás kiállítás szakmai nyitónapján Budapesten.

Batthyány-Schmidt Margit felhívta a figyelmet, hogy valamennyiünknek szükségünk van a lelki feltöltődésre, amit esősorban a problémák “otthonhagyásával” tehetünk meg. Az érzelmi és a mentális előnyök mellett egy-egy utazás alkalmával fizikailag is karban tarthatjuk magunkat, gondoljunk csak például egy biciklitúrára vagy a wellness és a gyógyvizek jótékony hatására – fűzte hozzá.

Magyarország bővelkedik termálvizekben, amelyek többnyire nemcsak kezelésre, de akár betegségmegelőzésre is nagyon jól használhatók. Ráadásul a legtöbb helyszínen egészségügyi tanácsokat is kaphatunk, így szakember felügyeletével vihetjük véghez a testi-lelki megújulást.

A harkányi gyógyvíz jótékony hatását a Batthyány-család már a kezdetekkor is hirdette és mindent megtett a térség fejlesztése érdekében – emlékeztetett az MNU elnöke. Batthyány-Schmidt Margit kiemelte, hogy a nőgyógyászatban különösen nagy eredményeket könyvelhet el a balneo-fizioterápia. Az egyedi kénes termálvizet nagy sikerrel alkalmazzák a meddőség, az endometriózis, a krónikus kismedencei gyulladások, a műtét utáni összenövések és a női süllyedéses betegségek gyógyítására, fizioterápiával, gyógytornával és masszázzsal kombinálva – tette hozzá.

http://mnunio.hu

Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület