1. 03. 21-én került sor a Syngenta agrárvállalat workshopjára, ahol a Good Growth Plan (GGP) 2020-ig teljesítendő terveit mutatták be az érdeklődőknek. A fenntartható mezőgazdaság fejlesztéséért a következő pontokat határozták meg:
    1. Minőségi vetőmagok előállítása
    2. Minél több termőterület, gazdaság megmentése
    3. Biológiai sokféleség fejlesztése
    4. Kisgazdaságok erősítése
    5. A fejlődő országok mezőgazdasági munkásainak biztonsága
    6. Fair Labor Program a Latin Amerikai és Ázsiai régióban
    A Magyar Női Unió képviselte magát a rendezvényen, és Batthyány-Schmidt Margit az MNU elnöke felhívta a figyelmet a nők szerepvállalásának lehetőségeire a hármas és négyes pontok kapcsán, illetve a nők és általuk a család szerepére a tudatos vidékfejlesztésben.
    2016. 03. 22-én a brüsszeli terrortámadással egy időben zajlott le a 9. FFA (Forum for the Future of Agriculture) konferencia, ahol az agrárterületek fejlesztéséről volt szó kiváló nemzetközi szakemberek részvételével, mint José Graziano da Silva, a FAO igazgatója, Phil Hogan, európai agrár biztos, Janez Potočnik az FFA elnöke.
    Az MNU elutasítja a terrorizmust és hirdeti, hogy mindenkinek meg kell tennie, amit meg tud a maga területén, társadalmi és egyéni felelősségének teljes tudatában, a következő generációk békés jövőjéért. Az MNU együttérzését fejezi ki az áldozatok családjainak, és jobbulást kíván a magyar sebesült kormánytisztviselőknek.