A Magyar Női Unió (MNU) fontosnak tartja a tudatos élelmiszerválasztás és táplálkozás népszerűsítését, az élelmiszerbiztonság és higiénia hirdetését – hangsúlyozta az MNU elnöke a 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon.

Batthyány-Schmidt Margit felhívta a figyelmet, hogy elsősorban a nők feladata egészséges élelmiszereket tenni az asztalra. Nemcsak a családunk, de önmagunk érdekében is fontos, hogy a feldolgozás során ne romoljon az ételek minősége és minél kevesebb adalékanyagot vagy vegyszert vigyünk be a szervezetünkbe–fűzte hozzá.

Az MNU éppen ezért hirdetett a Mikróbaj Élelmiszer-biztonsági Egyesülettel közös kampányt, amelynek elnöke elmondta: céljuk olyan tudás megismerőjévé és birtokosává tenni a magyar embereket, hogy háztartásukban már az élelmiszer beszerzésétől kezdve a tároláson át, egészen annak elfogyasztásáig helyesen tudjanak dönteni. Németh-Tóth Krisztina szerint sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mit kell nézniük az áruk címkéjén, mik azok az E-számok, milyen higiéniai veszélyek vannak a konyhában vagy, hogy mik az ételkészítés sorrendjei és a fertőtlenítés szabályai. Erre meg kell tanítani az embereket, hogy az élelmiszer-bizonytalanság helyett élelmiszer-biztonságot választhassák-tette hozzá.

A MNU ügyvezető alelnöke, Nagyné G. Pataki Ágnes közölte: a biogazdálkodást a Vidéki Nők Nemzetközi Napján is népszerűsítik majd Kecskeméten, ahová a világ minden tájáról érkeznek szakemberek az egyesület október 15-i nemzetközi konferenciájára.

http://mnunio.hu
Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület