Európa jövője múlik azon, hogy milyen megoldást talál az Unió a migránsválság kezelésére – hangsúlyozták a Magyar Női Unió (MNU) vezetői Brüsszelben.

Az MNU a Fleming Europe konferenciájára kapott meghívást. Batthyány-Schmidt Margit elnök felhívta a figyelmet, hogy a bevándorlók befogadásával valamint elutasításával kapcsolatban felsorakozó érvek és ellenérvek egyenként akár meg is állhatják a helyüket, legyen szó például a gazdasági érdekek vagy a keresztény Európa megvédéséről. Hosszútávon azonban számolni kell az egyes döntések hátrányaival is, és az esetleges előnyszerzés céljából nem lehet veszélyeztetni gyermekeink, utódaink jövőjét – tette hozzá a Magyar Női Unió elnöke.

Nagyné G. Pataki Ágnes ügyvezető alelnök szerint nemcsak az a kérdés, hogy egymástól ennyire eltérő kultúrájú népcsoportok képesek-e huzamosabb ideig együtt élni, de számolnunk kell a globális felmelegedéssel járó előbb-utóbb bekövetkező élelem- és ivóvízhiánnyal is, amelyre az európai emberekkel szemben a délebbről érkező migránsok már most gondolhatnak. Utódainknak őseink által megszerzett kincsét osztjuk most éppen meg másokkal, ezzel nem árt, ha Európa valamennyi állampolgára tisztában van – nyomatékosította az MNU szóvivő alelnöke.

Az MNU szerint az Európai Uniónak olyan közös megoldást kell találnia a migránsválság kezelésére, amelynek feladatait minden tagállam becsülettel, maradéktalanul teljesíti. Természetesen figyelembe kell venni a ténylegesen menekültek, családok érdekeit is, azonban az Unió területén mindenki csak szabályozott keretek között tartózkodhasson. A Magyar Női Unió a terrorfenyegetettséget is hatalmas problémának látja, éppen ezért indított önvédelmi kampányt az egyesület, felhívva az állampolgárok és a politikusok figyelmét az esetleges veszélyhelyzetekre és azok elkerülési, kivédési módszereire.

http://mnunio.hu

Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület