A Magyar Női Unió (MNU) minden olyan programot, kezdeményezést, megoldási javaslatot támogat, amely a terrorizmus visszaszorítását bizonyítottan elősegíti és ezáltal családjainknak békés, nyugodt jövőt biztosít. Az MNU egyfajta lehetőségként értékeli a lakosság széleskörű tájékoztatását az esetleges veszélyhelyzetekről és annak elkerülési, kivédési módszereiről. Az egyesület éppen ezért hívta meg Izrael állam biztonsági szakértőjét, Dr. Avi Bleiert, hogy a terrorizmus elleni küzdelemről tartson előadást.
A Tel-Aviv-i egyetem tanára, az ISATI (International Security & Anti-Terror Institute) alapítója szerint a nyugati országok évek óta úgymond “behunyják a szemüket” a terrorizmus veszélye felett, annak ellenére, hogy változó világunkban egyre több merényletre lehet számítani világszerte. A terroristák ráadásul ott és azokat támadják meg elsősorban, akik védtelenek és ezáltal az ellenük elkövetett támadásoknak is nagyobb visszhangjuk van. A nők, gyermekek és az idősebbek így különösen veszélyeztetettek – tette hozzá az Intensive Krav Maga önvédelmi módszer kifejlesztője. Ennek lényege, hogy kisebb erő kifejtésével a gyengébbek is képesek kivédeni az erősebbek támadását.

Dr. Avi Bleier úgy látja, hogy a menekülthullám, mint az óriási tömegmozgások általában, növeli a terrorveszélyt. Minden országnak meg kell tennie a lehető legtöbbet, hogy fenntartsa a rendet, jónak látná például ha több rendőr őrizné a határszakaszokat, a kerítésépítést pedig csak elkerülhetetlen esetben alkalmazná. A magyar lakosságot pedig fel kellene készíteni a szerinte a jövőben mindenképpen várható terrortámadásokra – fűzte hozzá.
Mivel a terrorcselekmények ott történnek, ahol éppen nem várják, így a bevásárlóközpontokban, éttermekben érdemes különösen vigyázni. A 8. danos karatemester Önvédelemre mindenki képes című könyvének magyar megjelentetését, amelyet 22 éve adott ki az Izraeli Hadügyminisztérium, éppen ezért támogatja a Magyar Női Unió, és tagjai személyesen is részt vesznek az Intensive Krav Maga módszer terjesztésében.

mnunio.hu
Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület