A társadalmi felelősségvállalás a politikusok, civil szervezetek és az állampolgárok közös ügye Magyarországon!

Hazánknál gazdagabb országokban alanyi jogon a szegényeknek is általában több jut, de itthon össztársadalmi összefogásra van szükség a rászorulók támogatására – hívja fel a figyelmet a Magyar Női Unió (MNU). Az egyesület szerint mindez nem csak az éhezés felszámolása elleni küzdelmet jelenti,hanem hogy megpróbálunk minél több ember számára egy teljes értékű életet elérhetővé tenni.

Az MNU éppen ezért örömmel támogatja az Édenkert Tábor kezdeményezését, amely mintegy 600 hátrányos helyzetű kisgyermeket kíván egy hetes balatoni nyaralás örömével megajándékozni.

A gyerekek többsége még sohasem látta a magyar tengert. Az álmaikban szereplő képeket azonban valamennyien papírra vetették,amelyekből a szervezők országszerte kiállításokat terveznek.

A Magyar Női Unió mindig szívesen áll ki az olyan programok mellett, amelyek ha közvetett módon is, de ténylegesen képesek javítani az emberek helyzetén. A lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk, hogy a kirívó társadalmi egyenlőtlenségek elsimítását elősegítsük.

A hazánkba delegált külföldi nagyköveteket tapasztalatszerzés céljából éppen a napokban láttuk vendégül. Batthyány-Schmidt Margit elnök kiemelte: a Batthyány-család évszázadokon keresztül fontos szerepet játszott Magyarország történelmében. Nem azt mondom, hogy újra mártír miniszterelnököt szeretnénk adni az országnak, de mindenképpen egy erkölcsi hátteret!

mnunio.hu

Kiadó: Magyar Női Unió Egyesület